Photo Gallery

Video

Consiliul Islamic

Check Mail

CONTACT 

   
           
           
 
PRESSE
       
           
           
 
 
Untitled Document

STATUL KUWAIT
  • 17.818 km2 , 1,3 milioane locuitori , capitala Al Kuwait (Kuwait City) 300.000 locuitori , capitala sa a devenit o metropola moderna, cu constructii impozante, zgarie-nori, dar si cladiri construite in stil traditional arab, palate si hoteluri luxoase. Faimoasele sale turnuri, cu o inaltime de 187m, sunt un adevarat simbol al orasului. Muzeul National adapostea colectia lui Al-Sabah, una din cele mai impresionante colectii de arta din lume, distrusa, din pacate, in timpul razboiului din Golf.

Kuwait Este asezat in partea nordica a Golfului Persic, intre Irak si Arabia Saudita.Bazele seicatului au fost puse pe la mijlocul secolului al XVIII-lea de catre negustori si pescuitori de perle, care au intemeiat o mica asezare portuara, viitoarea capitala Al Kuwait unde se comercializau tot felu de marfuri, mult cautate la acea vreme (covoare, mirodenii,matasuri, fildes) provenite din zona Oceanului Indian si Africa.Seicatul a fost vasal Imperiului otoman pana la inceputul veacului actual cand este ocupat de Marea Britanie si a declarat protectorat in 1906.In februarie 1961 obtine independenta.

Pana in urma cu cateva decenii, pescuitul perleleor, pastoritul si mestesugurile erau ocupatiile principale ale locuitorilor.Odata cu inceputurile exploatarilor petroliere, in 1946, in zona Burgan, Kuwaitul cunoaste un amplu proces de dezvoltare in toate domenile.Aceasta bogatie participa cu 90% la formarea venitului national si 85-90% la veniturile realizate din export.Valorificarea sa este incredintata companiei “Kuweit National Petroleum Company” creata in 1961. Volumul rezervelor (10,5 miliarde tone) reprezinta 13% din cele ale lumii.Principala zona de exploatare este Burgan unde a luat nastere orasul petrolistilor, Ahmadi.Aici se afla in productie si o uzina de lichefiere a gazelor.Kuwaitul produce 126 milioane tone (locul 4 intre tarile arabe).Industria petrolului este echipata cu mari rafinarii care totalizeaza o capacitate de 14 milioane tone. Gazale de sonda sunt valorificate, pe calea petrochimica.

Ca si in alte tarii din Orientul Mijlociu, problema apei potabile este vitala.Dupa 1951 au mai fost puse in functiune si alte instalatii trecandu-se in paralel la utilizarea apelor subterane de adancime pentru almentarea cu apa a oazelor din desert.

S-au construit, de asemenea, mai multe termocentrale actionate cu gaze de sinda.In prezent productia de energie electrica depaseste 6 miliarde de kWh.

   
copyright © 2007 by the kuwaiti embassy in Romania | webmaster: Infinit Line  

 

 

 

 

 

 

 

 
     
           

 
  
         
 
Time Zone
Kuwait 07:11 PM 
Romania 06:11 PM 
 
         
         
         
         
         
           
hitno=1